Belangrijke regels voor het verzorgen van de wimpers de eerste dagen na verlenging.

Je hebt je droom vervuld en hebt nu prachtige wimperextensions.

Wat ik meteen aanraad na de wimper verlenging is om de wimpers voor de spiegel te borstelen.

U kunt daarmee controleren of er gelijmde bundels zijn en hoe goed de specialist het werk heeft gedaan. Als u plekken ziet waar kunstmatige of natuurlijke wimpers aan elkaar zijn gelijmd of waar de kunstmatige wimper is gelijmd aan meer dan 1 natuurlijke wimper, vraagt u de wimper specialist om de gebreken onmiddellijk te corrigeren.

Als u veel gebreken constateert (verklevingen, gebrek aan ruimte tussen ooglid en kunstwimper) is het beter om de specialist te vragen de kunstwimpers te verwijderen en contact op te nemen met een andere wimperspecialist.

Dit artikel moet zich echter niet richten op de mogelijke fouten van specialisten. Ik heb al eerder aandacht besteed aan dit onderwerp in een blog.

Onthoud gewoon dat als je in de spiegel kijkt direct na verlenging, en je ziet fouten, je de specialist hierop moet attenderen.  Aarzel niet, want elk defect heeft invloed op uw natuurlijke wimpers en op het uiterlijk en de duur van het dragen.

Dus je hebt je wimpers geborsteld, naar ze gekeken voor de spiegel en ervoor gezorgd dat alles perfect is! Tevreden ga je naar huis en nu is het belangrijkste, goede zorg. Er zijn geen speciale moeilijkheden, maar er zijn nog steeds enkele beperkingen en regels. Ze zijn allemaal gericht op het zo lang mogelijk behouden van de luxe uitstraling van uw extensions en om de veiligheid van natuurlijke wimpers te garanderen.

Maak de wimpers niet nat in de eerste 24 uur.

Na deze periode moet u de wimpers goed wassen met gewone vloeibare zeep (zonder olie en glycerine) of met speciaal wimperschuim. (Dit kunt u kopen in de wimpersalon).

Je moet je ogen elke ochtend en avond wassen met zeep of schuim! Schone wimpers garanderen de gezondheid van uw ogen! We negeren dit moment vaak omdat we het niet met de blote ogen zien, maar aan het eind van een dag hoopt stof, overgebleven cosmetica en talg zich op tussen de wimpers en dat is een perfecte plek voor de ontwikkeling van bacteriën. Dat is de reden waarom wimpers dagelijks wassen een must is! Nu zijn er zelfs speciale borstels voor het wassen van wimpers.

Maar wat mij betreft, raad ik het gebruik van dergelijke borstels voor eigen gebruik af.

Het is nog steeds een mechanisch effect en zoals we al weten, moeten we het minimaliseren. Je vingers zullen genoeg zijn!

Water en zeep doen geen afbreuk aan duurzaamheid of uiterlijk van wimpers.

Was voorzichtig, wrijf niet in uw ogen en droog voorzichtig af met eenniet-pluizende handdoek (Belangrijk! Maak zorgvuldig droog! Wrijf nooit over kunst wimpers). Na waterprocedure kam je je wimpers met een speciale borstel (specialist moet je deze na de verlenging geven, het kan niet voor andere personen worden gebruikt omdat het een wegwerptool is).

Wat echt aanzienlijke schade kan veroorzaken, is een gewoonte om de ogen te wrijven. Onthoud dat het belangrijk is om de ogen zo min mogelijk aan te raken en alleen wanneer dat nodig is. Aanraken, trekken en krabben zijn slechte ideeën. Als u wilt controleren hoe de kunst wimpers eruit zien, gebruik dan een spiegel.

De eerste 3 dagen niet stomen en niet naar de sauna en zonnenbank.

Tot de lijm volledig gepolymeriseerd is, kan stoom zijn sterkte negatief beïnvloeden.

Daarom moet u deze dagen stoomingseffecten vermijden. Daarna is de sauna, gezicht behandeling en zonnebank geen probleem.

Vanaf de eerste dag moet je tijdens het slapengaan naar je houding kijken.

Er is hier een beperking: slaap met het gezicht in het kussen. Het kan de wimpers beschadigen.

Wat het baden betreft, zijn er geen sterke beperkingen. Duiken en zwemmen onder water in chloorwater en zout water hebben echter een negatief effect op de hechtingseigenschappen.

Ook vanaf de eerste dagen moet je alle oogcosmetica die olie bevatten, vervangen.

Een dergelijke crème kan worden gebruikt op het onderste ooglid, maar niet op het bovenste ooglid! Oliën en ander vet vernietigen lijm en kunst wimpers kunnen loskomen. Dat is de reden waarom, als je make-up van de ogen moet verwijderen, het gebruik van micellair water of doekjes wordt aanbevolen. Wattenschijfjes kunnen worden gebruikt om cosmetica rond de ogen te verwijderen, maar wrijf zeker niet over wimpers.

Omdat er katoenwol op de wimpers zou kunnen blijven zitten! Mascara mag alleen met zeep of schuim worden verwijderd!

Make-up kan vanaf de tweede dag na verlenging worden aangebracht. Maar is er een behoefte aan? Je wimpers zijn donker, dik en lang. Maar zelfs als u mascara op de wimperextensions wilt gebruiken, moet u speciale, olievrije mascara gebruiken. Hetzelfde geldt voor oogschaduw.

Let op! Waterdichte mascara kan niet worden gebruik tijdens wimperextensions.

Gebruik na de extensions geen wimperkruller.

Maar gelukkig is dit ook niet noodzakelijk voor u, want als u meer gekrulde wimpers wilt, kiest de expert een geschikte krul voor u. Dus je wimpers zullen een verleidelijke buiging hebben zonder extra uitrusting. Uw specialist kan u een speciale bescherming aanbieden die negatieve effecten van externe factoren voorkomt. Ook voor het versterken van wimpers (en wenkbrauwen) kan je speciale tonic/serum gebruiken dat helpt bij het wimpergroei en ze duurzamer maakt. Dit kan ook allemaal bij ons worden gekocht.

DENK ERAAN, dat als je ongemak hebt, branderig gevoel, jeuk, steken, je onmiddellijk contact moet opnemen met je wimpersspecialist en de kunstwimpers moet laten verwijderen.

Bij een normale reactie wen je binnen een paar uur aan nieuwe wimpers en dan voel je ze niet op je oogleden, die je eigen wimpers waarnemen.

Geniet van je extensions maar vergeet de eenvoudige zorgregels niet! Het heeft immers invloed op uw nieuwe luxe, lange en dikke wimpers die u zo lang mogelijk wilt.

Ik wens je mooie en gezonde wimpers toe!!!

Met vriendelijke groet, Lyudmila.

Beauty Lash Studio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *