Zijn wimperextensions schadelijk: 4 basis feiten waarmee je rekening kunt houden.

Wat doen wimperextensions met je eigen wimpers? Hoe zorg je er voor dat de schade zo klein mogelijk is? En, bestaan er eigenlijk negatieve consequenties voor het zetten van wimpers? Wij zetten de belangrijkste weetjes voor u op een rijtje.

Bij het bepalen van de wimperverlenging moet u de plussen en minnen tegen elkaar opwegen. Kom er achter wat de feiten en meningen zijn over de schade, en ontdek de mening van schoonheidsspecialisten.

5 fabels over wimperextensions

1. “Je wimpers zullen zeker uitvallen.”

Natuurlijk zullen ze uitvallen, zelfs als je de wimpers laat zetten in de meest gecertificeerde, beste en meest luxe salon. Het feit is dat wimpers van nature uitvallen. De levenscyclus van elk haartje is 100 dagen. Hoe snel ze weer terug zullen groeien en herstellen verschilt per persoon. Dit hang af van de verzorging van de huid, oogleden en de aanwezigheid van vitamines in het lichaam. Echter de ‘schade’ lijkt vaak erger dan het is. Als de wimperextensions verwijderd zijn lijkt het namelijk alsof je ogen ‘kaal’ zijn geworden. De reden is dat je gewend bent om een mooie bos wimpers op je oogleden te hebben, waardoor het verschil enorm lijkt.

2. “De lijm is is schadelijk voor je ogen en wimpers.”

Op de vraag: hoe schadelijk wimperextensions zijn, krijgt men vaak het antwoord dat dit heeft te maken met de lijm die gebruikt wordt. Als de goedkoopste lijm gebruikt die je zelf in de winkels kunt kopen, zullen de gevolgen inderdaad negatief zijn. In het beste geval zal er dan een laagje plak achter blijven op je eigen wimpers. Maar in het slechtste geval kan er een allergische reactie of ontsteking ontstaan. Als de wimperextension procedure wordt uitgevoerd in een schoonheidssalon met een licentie, zal de professionele lijm die daar gebruikt wordt geen negatief effect hebben op de huid of eigen wimpers. Echter is niemand verzekerd dat er geen mogelijkheid is om een allergische reactie te krijgen van bepaalde producten. Ben je gevoelig voor bepaalde stoffen? Geef dit aan zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

3. “Je wimpers zullen kapot gaan door het verwijderen van de extensions.”

Er zijn veel meningsverschillen over het verwijderen van je wimperextensions of dit wel of niet schadelijk is. Dit is geheel afhankelijk van de methode waarop dit gedaan wordt. Het is meer dan waarschijnlijk dat je wimpers zullen beschadigen als je de extensions zelf probeert te verwijderen met ‘huis, tuin en keukenmiddelen’ zoals bijvoorbeeld olie of make-up remover. Als je de wimperextensions laat verwijderen in een professionele salon, met professionele producten, ben je er van verzekerd dat dit veilig zal zijn en je eigen wimpers in tact zullen blijven.

4. “De wimpers blijven niet lang zitten.”

Dit hangt af van de vaardigheden van de wimperextension specialist. Het laten zetten door een niet-professionele wimperstylist kan je het resultaat geven van slechts een week. Ervaren en gecertificeerde specialisten geven de garantie van minimaal 3 weken aan. Het ideale moment om de wimpers bij te werken zou maandelijks zijn.

Voors- en tegens voor het zetten van wimperextensions:


Pluspunten van wimperverlenging:

 

• Je ogen zijn verbluffend, zelfs als je van nature hele kleine en lichte wimpers hebt.

• Je hoeft geen mascara te gebruiken. Dit bespaart je tijd. Je bent niet bang voor regen!

• Je ziet er altijd fantastisch uit, of het nou vroeg in de ochtend is of laat in de avond.

• Je kunt jezelf veranderen, dit maakt het mogelijk om verschillende oogeffecten te creëren zoals bijvoorbeeld de ‘bambi-look’, of gewoon een hele natuurlijke look.


Nadelen van wimperverlenging:

• Verhoogd het risico op een allergische reactie, roodheid van de ogen of oogleden.

• Wimperextensions vereisen zelf discipline. Je zult niet meer in uw ogen kunnen wrijven of op uw buik kunnen slapen.

• Je zult regelmatig terug moeten komen voor een bijvulling. Anders zullen je wimpers er komisch uitzien vanwege de uitgevallen wimpers.

• Het is noodzakelijk om een goede en gelicentieerde wimper specialist te vinden. Het is waarschijnlijk de meest belangrijke factor om probleemloos en veilig langere wimpers te krijgen.


Voor wie is wimperverlening niet geschikt?

Het is belangrijk om rekening te houden met de individuele wensen en bijzonderheden bij het zetten van wimperextensions.

• U draagt contactlenzen. In dit geval neemt de mogelijkheid tot een allergische reactie extreem toe. Bovendien kun u sneller dan normaal een ontstekingsreactie ontwikkelen. Een verwaarloosde ontsteking creëert een risico voor de gezondheid van het oog en is schadelijk voor het netvlies.

• U lijd aan chronische conjunctivitis. In deze ziekte in de oogleden stopt een ontsteking niet. Elke storing aan de ogen kan leiden tot verergering en het zal moeilijker zijn om hiermee om te gaan dan gebruikelijk.

• Je eigen wimpers zijn erg dun en zwak. Uiteraard zal de wimperextension dit effect vermommen, maar het bevestigen van de kunstmatige wimpers op dunne zwakke eigen wimpers kan deze vernietigen.

Raadpleeg uw wimperextension-specialist hoe je je wimpers kunt versterken. Hoogstwaarschijnlijk wordt u geadviseerd om een maandelijkse castorolie therapie te gebruiken tot uw eigen wimpers aangesterkt zijn, om vervolgens te beginnen met de wimperverlening procedure.

Beauty Lash Studio

Afspraak maken

Over mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *